Nieuwe meerderheid stelt Kontichs schepencollege voor

Op 30 oktober 2018, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Gemeentebestuur, Gemeenteraad, Verkiezingen, Verkiezingen 2018

Na hun gezamenlijke verkiezingsoverwinning vormden N-VA en Open VLD Kontich-Waarloos op 14 oktober een nieuwe meerderheid om Kontich te besturen vanaf 1 januari 2019. Ondertussen zijn ook de schepenen en de bevoegdheidsverdeling gekend.

Bart Seldeslachts (N-VA) blijft burgemeester van Kontich. Naast veiligheid en politie wordt hij ook verantwoordelijk voor erfgoed, onderwijs, toerisme en landbouw. Luc Abrams (Open VLD) wordt eerste schepen met als bevoegdheden sport, senioren, communicatie en feestelijkheden.

Willem Wevers (N-VA) blijft verantwoordelijk voor openbare werken, mobiliteit en jeugd. Wim Claes (Open VLD) vervoegt het schepencollege voor financiën, groenzorg en interne controle. Marleen Van den Eynde (N-VA) zet haar werk verder voor burgerzaken, dierenwelzijn en lokale economie en krijgt er de bevoegdheid voor markten en ontwikkelingssamenwerking bij. Voor Open VLD vult Karel Van Elshocht het derde schepenmandaat in. Hij zal na vier jaar opgevolgd worden door Sophie Baeckelmans. Hun bevoegdheden zijn omgeving, cultuur en ICT. Cindy Vanbaeden (N-VA) vervolledigt het schepencollege met welzijn, patrimonium en personeel als verantwoordelijkheden.

Peter Lambrechts (N-VA), een rasechte Waarlozenaar, wordt de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad. Tijdens een deel van de vorige legislatuur was hij voor N-VA fractieleider in de gemeenteraad.

De komende weken zullen de nieuwe schepenen zich inwerken en voorbereiden, en zullen de beide partijen op basis van hun verkiezingsprogramma’s een beleidsplan en begroting opstellen voor de komende zes jaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is