N-VA Kontich-Waarloos wil betere en neutrale dienstverlening

Op 11 juni 2018, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Gemeentebestuur, OCMW, Verkiezingen 2018

De werken aan het gemeentehuis vlotten en het gemeenschappelijke onthaal voor alle gemeente- en ocmw-diensten krijgt vorm. Dit gemeentebestuur wil met de integratie van gemeente en ocmw inzetten op een betere en efficiënte dienstverlening. Het onthaal in het gerenoveerde gemeentehuis zal een algemeen loket hebben waar snelle vragen beantwoord kunnen worden, of van waaruit de burger doorverwezen wordt naar aparte loketten of lokalen waar men dan een ambtenaar of sociaal werker kan spreken. Ook de politie zal hier terug een vaste plaats krijgen.

“Als N-VA vinden wij competente en klantvriendelijke onthaalmedewerkers belangrijk. De burger moet de perfecte dienstverlening krijgen,” aldus voorzitter Bert Cauwenberg. “Wij zijn er ook van overtuigd dat de neutraliteit van die medewerkers belangrijk is om een warm onthaal te hebben voor alle burgers.” De neutraliteit houdt in dat alle medewerkers die in contact komen met burgers, geen uiterlijke tekens van politieke of religieuze overtuiging mogen tonen.

Jan Van Laeken, lijstkandidaat en campagneleider voor N-VA, staat helemaal achter dit standpunt, net als Griet Van Gaver, N-VA-gemeenteraadslid: “Dit is een noodzakelijke beslissing om de dienstverlening volgende legislatuur optimaal in te vullen.” Bart Seldeslachts, burgemeester en lijsttrekker vult aan: “Het onthaal en de dienstverlening is heel belangrijk, maar de communicatie van de gemeente naar haar burgers toe kan ook op andere vlakken verbeterd worden.” N-VA denkt onder andere aan een goed werkend en duidelijk e-loket, een 2550-App en zeker ook aan de nodige informatiebrochures en specifieke folders, voor burgers die minder online betrokken zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is