€ 1 277 460 in Digisprong-middelen in Kontich-Waarloos

Op 4 juni 2021, over deze onderwerpen: Financiën, Jeugd, Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 1 277 460 in Digisprong-middelen in Kontich-Waarloos. “Dit is een ongeziene operatie. Scholen kunnen vanaf nu hun Digisprong voorwaarts nemen”, zegt Weyts. “We grijpen de coronacrisis aan om alle scholen mee te trekken in het digitale bad. Dat is een stevige stimulans voor meer onderwijskwaliteit.”

Onze scholen hebben een achterstand op het gebied van digitaal onderwijs. Dat werd sinds de uitbraak van de coronacrisis meer dan ooit duidelijk. Vlaanderen grijpt de crisis nu aan om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Er wordt € 385 miljoen uitgetrokken voor een grote Digisprong voorwaarts.

De Vlaamse Overheid keert een schijf van € 230 miljoen extra middelen uit aan scholen. Het gaat om de eerste schijf van de Digisprong-middelen, waarmee scholen gaan investeren in onder meer digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor alle leerlingen vanaf het 5de leerjaar. 

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert € 1 277 460 in Digisprong-middelen in Kontich-Waarloos. “Digitaal onderwijs kan een geweldige aanvulling zijn op het klassieke onderwijs. Zo kan je via digitale weg sterke leerlingen meer uitdaging aanbieden en kwetsbare leerlingen beter ondersteunen”, stelt Bart Seldeslachts (N-VA), burgemeester en bevoegd voor Onderwijs.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is