Cindy Vanbaeden

Bestuurslid

Gemeenteraadslid
Schepen van Welzijn, Patrimonium en Personeel
Voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst
Lid van de Raad van Bestuur Igean dienstverlening
Voorzitter Woonmaatschappij Thuisrand

 

Hartelijk dank dat u even de tijd neemt om mij beter te leren kennen. Mijn naam is Cindy, 43jaar, en opgegroeid in de Bloemenwijk, waar mijn liefdevolle grootouders me omringden met warmte en levenslessen. In 2012 hebben mijn partner en ik besloten om een eigen stekje te kopen in het levendige centrum van Kontich. We zijn getrouwd en hebben samen drie prachtige kinderen (Jelle, Emma en Julie), die voor mij een bron van onmetelijke trots en vreugde zijn. Ons gezin werd vorig jaar compleet gemaakt door Lou, onze trouwe viervoeter.

Professioneel gezien ben ik vooral actief geweest als facility manager bij diverse organisaties, waar ik ruime kennis en ervaring heb opgedaan bij verschillende types en groottes van organisaties.

In 2019 ben ik een nieuw hoofdstuk begonnen in mijn carrière als lokale mandataris en werden de bevoegdheden welzijn, patrimonium en personeel aan me toevertrouwd. Het creëren van een aangename en efficiënte omgeving is altijd mijn passie geweest, en deze ervaring heeft de basis gelegd voor mijn inzet als schepen van patrimonium.

Als schepen draag ik ook de verantwoordelijkheid voor het domein welzijn, met bevoegdheden die zich uitstrekken over sociale dienst, wonen, kinderopvang, huis van het kind, zorg en gezondheid, integratie en inburgering. Deze thema's vormen het kloppend hart van mijn politieke inzet, en ik ben vastbesloten om positieve veranderingen te blijven brengen in deze cruciale domeinen. Als voorzitter van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst, dat zich buigt over alle (individuele) steundossiers van het OCMW, heb ik sterke voeling met de problematieken en tendensen van kwetsbare burgers en ben ik eveneens vertrouwd met de grote uitdagingen op het vlak van woonbeleid. Vanuit dit engagement ben ik sinds vorig jaar ook voorzitter van de nieuwe sociale woonmaatschappij Thuisrand. Een rol dat ik met veel toewijding vervul.

De lokale politiek heeft me de afgelopen jaren enorm geïnspireerd, wat me ertoe heeft aangezet om opnieuw te gaan studeren aan de Antwerp Management School, waar ik een Master in Public Governance Leadership volg. Deze studie heeft mijn horizon verbreed en me in staat gesteld mijn kennis en vaardigheden verder te verdiepen, zodat ik nog effectiever kan bijdragen aan het welzijn van onze gemeenschap.

Te midden van dit alles blijf ik een echte voetbalmama in hart en ziel, in de eerste plaats als mega supporter van mijn drie voetballende kinderen, maar ook als teammanager bij KV Mechelen U12 meisjes.

Ik koester enorm alle kostbare momenten van ontspanning. Niets brengt me meer vreugde dan gezelschapsspelletjes te spelen met mijn kinderen, waarbij we samen lachen (en vaak ook wel wat zeuren als er iemand verliest). Urenlang puzzelen is voor mij ook een heerlijke manier om mijn gedachten te verzetten, even weg van de drukte van het dagelijkse leven. Het simpele genot van samen zijn met mijn familie en vrienden daar draait het om voor mij, en daarbij hoort uiteraard ook een gezond fysiek en mentaal welzijn.

Vooruitkijkend naar 2024 heb ik mezelf, naast de aankomende verkiezingen, een bijkomend uitdagend doel gesteld: tuinieren in de vingers krijgen. Benieuwd wat daar de uitkomst van zal zijn. Politiek heeft me niet alleen mijn gemeente beter laten kennen, maar heeft me ook de kans gegeven om kennis te kunnen maken met vele inwoners van Kontich en Waarloos. Ik zal me dan ook met veel energie en enthousiasme blijven inzetten voor de Vlaams Welvaart!