Persbericht: onze kandidaten uit de Zorgsector

Op 14 augustus 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2024

Wij laten niemand in de steek

In Kontich-Waarloos zetten we ons in voor toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg voor iedereen. We vinden het belangrijk dat de zorg niet alleen beschikbaar is, maar ook van goede kwaliteit en vernieuwend. De zorgsector heeft te maken met uitdagingen zoals een tekort aan personeel, vergrijzing en de betaalbaarheid van zorg. Daarom moeten we lokaal actie ondernemen om te zorgen dat iedereen de zorg krijgt die nodig is. We willen dat onze gemeente hierin een leidende rol speelt en de kwaliteit van zorg bewaakt en N-VA wil daarom extra inzetten op 1 aanspreekpunt, namelijk het zorgloket, ondersteund door een zorgcoördinator.

Daarnaast geloven we dat voorkomen beter is dan genezen. Preventieve zorg houdt onze inwoners gezond en helpt hen actief te blijven. We zetten in op educatie door het organiseren van workshops, lezingen en informatiesessies in onze gemeente. Thema’s zoals gezonde voeding, lichaamsbeweging, mentale gezondheid en het belang van regelmatige medische check-ups staan hoog op de agenda.

De eerste 1000 dagen van een kind zijn enorm belangrijk. Goede kinderopvang is voor ons een prioriteit, zodat ouders de kans krijgen om te werken of te studeren. We werken samen met de Kontichse scholen en geven extra aandacht aan kinderen die opgroeien in armoede. We zorgen ervoor dat kinderen na school actief betrokken blijven bij sport, cultuur en hun huiswerk, én we maken de opvang zo flexibel mogelijk door de naschoolse uren te optimaliseren.

Inclusie is voor ons essentieel. Kontich moet een plek zijn waar iedereen erbij hoort, ongeacht beperking of achtergrond. We willen dat alle inwoners toegang hebben tot basisrechten zoals zorg, werk, huisvesting en onderwijs. Met projecten voor betaalbare woningen en sociale ontmoetingsplekken, zoals het co-housing project/buurtbibhuis in Kontich Kazerne, versterken we de samenhorigheid in onze gemeente.

Als N-VA Kontich-Waarloos nemen we onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat niemand wordt buitengesloten. Samen werken we aan een eerlijke samenleving en een zorgsysteem dat klaar is voor de toekomst.

 

Cindy Vanbaeden, 44 jaar, plaats 2 op de lijst 
Schepen van Welzijn, Patrimonium en Personeel
Voorzitter BCSD en voorzitter woonmaatschappij Thuisrand

Christel Beeckmans, 60 jaar, plaats 17 op de lijst
Financieel medewerker CAW Mechelen

Evy Goeyvaerts, 41 jaar, Plaats 19 op de lijst
Zorgkundige nachtdienst in WZC De Hazelaar in Kontich

Frieda Claes, 64 jaar, plaats 20 op de lijst
Verpleegkundige in de nierdialyse afdeling in ZAS Sint Augustinus in Wilrijk

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is