Persbericht: Officiele Opstart Jong N-VA Kontich

Op 5 augustus 2024, over deze onderwerpen: Gemeenteraadsverkiezingen 2024, Verkiezingen 2024

Onder toezicht van Sven Lievens,  een vertegenwoordiger van Jong N-VA Nationaal, vond vandaag in het gemeentehuis de officiele opstart van Jong N-VA Kontich plaats.
 

N-VA heeft er met Jong N-VA Kontich-Waarloos een nieuwe jongerenafdeling bij. Lennert Wauben (23), die ook opkomt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, werd verkozen tot de allereerste voorzitter.

N-VA Kontich-Waarloos heeft een eigen jongerenafdeling gekregen. Op de oprichtingsvergadering van Jong N-VA Kontich-Waarloos op maandag 5 augustus werd ook meteen een bestuursploeg aangeduid. Lennert Wauben (23) zal daarbij de functie van voorzitter op zich nemen. Michael Claus (28) wordt ondervoorzitter, Joke Seldeslachts (16) secretaris en Andrei Dektyaryov (26) penningmeester. Bovendien kwamen er nog een handvol bestuursleden uit de bus.

“Bij mijn aanstelling als ondervoorzitter van onze lokale N-VA-afdeling drukte ik reeds de wens uit om een jongerenafdeling op te richten. Ik ben dan ook zeer verheugd dat deze wens in vervulling komt. Met dit uitstekend team willen we de jongerenthema’s, zoals mentaal welzijn en duurzaamheid, nadrukkelijker op de kaart zetten. De jeugd heeft immers een stem, hij moet enkel gehoord worden”, aldus de kersverse voorzitter.

Lennert Wauben studeerde recent af als jurist en zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op plaats 10 te vinden zijn op de lijst van de N-VA.

Met Willem Wevers (39) levert de N-VA nu ook al 12 jaar de schepen van Jeugd. “Mezelf jong vinden, is blijkbaar niet genoeg om Jong N-VA’er te worden. Ik zal deze toffe jongerenploeg dus enkel met raad en daad kunnen bijstaan”, grapt Willem Wevers, die op plaats 3 te vinden zal zijn.

“Ik ben zeer enthousiast dat we met zo’n fijne ploeg aan de slag kunnen. We willen daarom ook blijven uitbreiden. Geïnteresseerde jongeren van 16 tot en met 30 jaar uit Kontich en Waarloos mogen ons daarom zeker contacteren”, rond ondervoorzitter, Michael Claus af.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is