Met de opstart van drie nieuwe BIN's op zondag 23 juni wordt nu het volledige grondgebied van Kontich-Waarloos afgedekt.

Op 23 juni 2024

Op zondag 23 juni werden door onze burgemeester, de korpschef van politiezone HEKLA en de respectievelijke coordinatoren drie bijkomende BIN's door ondertekening opgestart. Het gaat om de BIN's Kontich-Kazerne, Kontich-Waarloos en Kontich Centrum.

Hiermee wordt samen met de al bestaande BIN's Kontich De Reep, Kontich Nachtegaal en Kontich Sint-Rita  het volledige grondgebied van Kontich afgedekt door Buurtinformatienetwerken.


Wat is het?
Een buurtinformatienetwerk is een samenwerkingsverband tussen inwoners uit een bepaalde buurt/wijk en hun lokale politie. 

Wat is het doel?
- het veiligheidsgevoel verhogen
- de samenhang in de buurt versterken
- de buurtbewoners bewust maken van het belang van criminaliteits- en brandpreventie
- meehelpen aan het voorkomen van slachtoffers bij brand en CO-vergiftiging
- een samenwerking tussen burger en politie realiseren op het vlak van informatie-uitwisseling

Dit gebeurt door preventiemaatregelen aan te moedigen, de burger zelf te betrekken bij de veiligheid van zijn leefomgeving en de aangifte- en meldingsbereidheid van de bevolking verhogen. 

Wie is er betrokken:
-burgers uit een bepaalde wijk/buurt
- een BIN coordinator per wijk
- de lokale politie
- de lokale bestuurlijke overheid

Wil je meer informatie over de BIN werking of wil je zelf ook actief lid worden, dan kan je meer informatie vinden op www.kontich.be/buurtinformatienetwerk

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is