Persbericht: Onze kandidaten uit het onderwijs.

Op 26 augustus 2024

Terug naar school!

 

We hebben in Kontich een ruim aanbod aan scholen. Als gemeente ondersteunen we die scholen om kwalitatief onderwijs in te richten. We brengen de scholen, sociale instanties en aanbieders van jobs of stageplaatsen samen in overlegmomenten en organiseren diverse activiteiten en beurzen in samenwerking met de scholen.

Onze gemeentelijke AHA!-school is een goed voorbeeld wat het aanbieden van sterk onderwijs betreft. Hun aanpak om maximaal in te zetten op wiskunde en Nederlands rendeert. Het gemeentebestuur investeert bovendien in een volledige renovatie van de gebouwen aan de kant van de Molenstraat en in een nieuwbouw voor de andere delen van de school.

Onze gemeente wil kinderen in de buitenschoolse opvang niet enkel huiswerkbegeleiding of vrije tijd aanbieden, maar ook actief voor en na hun schooldag naar sport- of cultuuractiviteiten in de gemeente begeleiden.

En natuurlijk zetten wij ook in op de veiligheid van onze schoolgaande jeugd met de aanleg van nieuwe fietsassen, meer kwalitatieve fietspaden en met de bouw van een fietstunnel onder de N171 aan het Sint-Rita college.

Meer informatie over ons programma vind je op deze website.

 

Dit initiatief wordt actief ondersteund door volgende kandidaten op onze lijst:

Bart Seldeslachts, 49 jaar, lijsttrekker 
Burgemeester met o.a. bevoegdheid onderwijs

Evy Wéry, 37 jaar, plaats 11 op de lijst
Leerkracht Logistiek

Bert Cauwenberg, 42 jaar, plaats 13 op de lijst
Na 15 jaar ervaring als leraar secundair onderwijs en als nascholer voor leerkrachten en schoolbesturen, sinds 2020 werkzaam bij het Agentschap voor Onderwijsdiensten (Vlaamse Overheid)

Christel Beyens, 59 jaar, plaats 14 op de lijst
Geeft taalondersteuning voor kleuters in het basisonderwijs.

Merel Akkermans, 44 jaar, plaats 23 op de lijst.
Al 20 jaar een enthousiaste kleuterjuf bij het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen, in een peuterklas in Borgerhout.


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is