Kontich maakt ook voor riolering overstap naar Pidpa

Op de gemeenteraad van 18 februari is de Kontichse riolering en het beheer ervan volledig overgedragen aan Pidpa. Tot nog toe werkte de gemeente hiervoor samen met Water-Link. De overstap moet leiden tot meer duidelijkheid voor de Kontichse burger, efficiënter bestuur en valt financieel voordelig uit voor het gemeentebestuur.

Schepen van Openbare Werken, Willem Wevers (N-VA), die de overstap de voorbije maanden heeft voorbereid, kijkt enthousiast vooruit: “Met deze overstap doen we als gemeente een goeie zaak. Financieel zetten we grote stappen vooruit door de overstap en de overdracht van de riolering, wat ons in staat stelt extra te investeren, zonder de belastingen te moeten verhogen. Maar dat is absoluut niet het enige voordeel.”

Decennia lang waren zowel Pidpa als Water-Link actief in de gemeente als drinkwaterleverancier. Sinds de overstap naar Pidpa voor het drinkwater op 1 januari 2019, is Pidpa de enige drinkwaterleverancier in Kontich en Waarloos. Wevers: “Nu we ook voor riolering de overstap wagen, zal zowel de aanvoer van water, als de afvoer ervan, bij één en dezelfde partner zitten voor gans ons grondgebied. Dat is niet enkel efficiënt qua werking voor het gemeentebestuur. Burgers weten voortaan ook dat ze bij Pidpa moeten zijn als het met water te maken heeft.”

De effectieve overstap is gepland op 1 juli 2019. Pidpa en het gemeentebestuur zullen de komende 4 maanden gebruiken om een meerjarenplanning tot 2024 op te stellen. Wevers: “We willen veel investeren in nieuwe voetpaden, fietspaden en wegenis. En daar zijn rioleringswerken onlosmakelijk mee verbonden. Samen met Pidpa willen we de komende jaren fors investeren om onze rioleringsgraad richting 100% te doen stijgen. Daarnaast zullen we versleten rioleringsbuizen vervangen door een gescheiden rioleringsstelsel. Zo willen we vechten tegen wateroverlast en voor een betere waterkwaliteit in onze waterlopen.”

Tot slot wenst Wevers Water-Link en Aquafin te bedanken voor een goede samenwerking de voorbije jaren. Hij stelt dat het gemeentebestuur niet ontevreden was over de samenwerking de voorbije jaren, maar dat het aanbod van Pidpa te interessant was om naast zich neer te leggen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is