GFT+ Open brief aan Dhr. Jef Plasmans, schepen van milieu

Op 28 november 2011, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur

 

Geachte heer,

Bij jullie recente invoering van de GFT+ container in onze gemeente is er duidelijk geen rekening gehouden met een burgervriendelijk bestuur.

De beslissing om dit systeem in te voeren is door jullie genomen in de Collegevergadering van 08/03/2010 en volle 624 dagen later bekrachtigd op de gemeenteraad van 21/11 laatstleden. 

Gelet op dit gegeven lijkt het ons niet correct om de bewoners van onze gemeente slechts 7 dagen te geven om hun keuze bekend te maken.  De bewoners worden zo het slachtoffer van uw getalm om het besluit tijdig uit te voeren.

N-VA Kontich-Waarloos dringt er dan ook sterk op aan de bewoners de mogelijkheid aan te bieden om, binnen een periode van 3 maanden, 1 maal gratis de door hun onder tijdsdruk gekozen container of compostvat GRATIS om te ruilen. Wij kijken alvast uit naar uw bekendmaking van dit besluit.

Tevens, als gezinspartij begrijpt N-VA Kontich-Waarloos niet waarom nog steeds de oubollige omschrijving “gezinshoofd” gebruikt wordt in jullie communicatie.  U koppelt trouwens deze term  ook steeds automatisch aan de mannelijke partner binnen het gezin.   Waarom?

Met Vlaamse groeten,

 

Erik Jacobs    voorzitter
Ludo Saenen  secretaris

(Lees meer in de bijlage)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is