En ondertussen in Groeningen?

Op 5 december 2011, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

N-VA Kontich-Waarloos stelt tevreden vast dat het dossier rond de huidige verkavelingsaanvraag voor het gebied Groeningen opnieuw geen plaats heeft gevonden op de agenda van de gemeenteraad!

Ons standpunt kon u reeds lezen in ons huis-aan-huisblad van september, wij hebben ondertussen dit standpunt steeds rechtlijnig verdedigd en verwoord op diverse vergaderingen met de verkavelaars.  Het blijkt duidelijk dat er met onze mening rekening gehouden is: het dossier komt niet ter stemming op de gemeenteraad!

N-VA Kontich-Waarloos is zich terdege bewust van de belangrijkheid van ons standpunt.  Wij gaan steeds uit van het belang van de bevolking, van de bewoners en niet van het belang van de verkavelaars en hun vrienden.  Het is duidelijk dat de belangen van de verkavelaar (nog) niet parallel lopen met onze eisen en verwachtingen.

Wij blijven echter nog steeds bereid verder te praten over het aansnijden van dit woonuitbreidingsgebied, maar enkel indien er sluitende garanties verleend worden inzake gezond en veilig wonen.

Ook voor N-VA Kontich-Waarloos is sociaal en betaalbaar wonen belangrijk, maar niet ten koste van de woonkwaliteit voor deze bewoners.  U mag van ons niet verwachten dat wij bewoners van sociale en betaalbare woningen gaan wegdrukken in een zone waar het ongezond wonen is. Dit zou duidelijk en ondubbelzinnig getuigen van een gebrek aan respect!

Ons standpunt is zoals reeds aangehaald duidelijk en rechtlijnig :
NEEN aan wonen in Groeningen (tenzij het gezond kan).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is