“Bos je mee?”

Op 17 november 2016, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Gemeentebestuur, Milieu en Energie, Ruimtelijke ordening

Natuurpunt kocht vijf hectare grond aan tussen Kontich-Kazerne en Waarloos. Aanvankelijk maakte het gebied deel uit van de industriezone Blauwesteen. Dit gebied, gelegen langs de Pauwhoevestraat en nabij het voormalige jeugdclub Karick, zal snel evolueren naar een gloednieuw natuurgebied, genaamd Schapenhagen.

Dit najaar zal Natuurpunt op bijna de helft van het gebied een nieuw bos aanplanten. De wandelpaden zullen aansluiten op de bestaande trage wegen. “Op zondag 27 november planten we meer dan 4.500 boompjes aan”, zegt Wim Annaert namens Natuurpunt. “Dit wordt de derde bosaanplant die onze afdeling realiseert in minder dan vijf jaar”.

Omdat de Babbelkroonbeek door het gebied loopt, wil Natuurpunt naast het bos een retentiebekken aanleggen, dit in samenwerking met de provincie. “Bij hevige neerslag moet dit bekken de overvloed aan water opvangen en zo deze kant van Kontich-Kazerne vrijwaren van overstromingsgevaar.” Wie een handje wil toesteken bij het aanplanten van de boompjes, kan dit op zondag 27 november komen doen vanaf 11u. Het einde is voorzien omstreeks 17u. Breng wel je eigen spade mee.

www.natuurpuntoudespoorweg.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is