Waarom N-VA Kontich-Waarloos wapenstilstand met witte klaprozen herdenkt

Op 10 november 2017, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Cultuur, Verkiezingen

Waarom een Witte Klaproos?

De opbrengst van de verkoop van rode papavers gaat alleen naar het onderhoud van de Britse en de Anzac oorlogsbegraafplaatsen en steunt vandaag de Britse en Commonwealth oorlogsveteranen die vb. in de Golfoorlogen hebben gevochten. The Royal British Legion, de verspreider van de rode poppies, laat zich gedwee sponsoren door grote wapenproducenten zoals Lockheed Martin. Dat is hypocriet!

De opbrengst van de verkoop van witte klaprozen gaat naar vredesinitiatieven.

Het dragen van de Witte Papaver betekent dat wij ALLE mensen herdenken die in de oorlogen zijn vermoord. Dat omvat mensen van alle nationaliteiten, zowel burgers als militairen. Waaronder slachtoffers van oorlogen die nog worden uitgevochten.

Wij denken op 11 november ook aan de families en gemeenschappen die door het oorlogsgeweld zijn verscheurd. We denken ook aan de dienstweigeraars die gedood of opgesloten werden omdat zij weigerden om te vechten in een oorlog.

100 Jaar na het einde van de 'oorlog om alle oorlogen te beëindigen' hebben we nog een lange weg te gaan om een ​​einde te maken aan een hardnekkig maatschappelijk, maar fout, inzicht dat zelfs in de 21ste eeuw al heeft bijgedragen tot het doden van duizenden mensen.

Nooit Meer Oorlog.

(Marc Vincke)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is