N-VA Kontich-Waarloos dankt gemeente- en OCMW-raadsleden

Op 17 december 2018, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Gemeentebestuur, Gemeenteraad, Verkiezingen, Verkiezingen 2018

Op maandag 19 december 2018 ging de laatste gemeenteraad van deze legislatuur door. De lokale N-VA-afdeling maakt van de gelegenheid gebruik om de gemeenteraadsleden die vanaf januari 2019 niet meer zullen zetelen, te danken voor al hun inzet voor de bevolking van Kontich en Waarloos.

Het gaat in het bijzonder om gemeenteraadsleden Veerle Vandenbulcke, Griet Van Gaver, Pieter Schiltz, Myriam Gaytant en schepen Pieter Defoort. Bert Cauwenberg, voorzitter N-VA Kontich-Waarloos: “Wij zijn al deze mensen enorm dankbaar voor al hun inzet de afgelopen jaren. Ik twijfel er niet aan dat zij betrokken zullen blijven bij het gemeentelijke beleid én bij onze partijwerking.”

Tegelijkertijd dankt Bert Cauwenberg ook de OCMW-raadsleden van zijn afdeling, die maandag 10 december voor de allerlaatste keer hun vergadering hielden. Hier gaat het om Johan Defoort, Herman Verhoeven en Nancy Dyck. De bevoegdheden van de OCMW-raad worden vanaf januari 2019 bij de gemeenteraadsleden gevoegd, wat een significante vermindering van het aantal politieke mandaten mogelijk maakt.

N-VA Kontich-Waarloos dankt huidig coalitiepartner, Dorpslijst Sander, voor de intensieve samenwerking gedurende zes jaar. Het politieke, inhoudelijke verschil tussen de meerderheidspartijen bleek echter al duidelijk uit de respectievelijke verkiezingsprogramma’s en was ook de Kontichse en Waarlose kiezers niet ontgaan. Zij kozen immers duidelijk voor een nieuwe meerderheid, die de twee winnaars van de verkiezingen van 14 oktober laatstleden dan ook gevormd hebben. “Heel snel zullen wij samen met Open VLD ons bestuursakkoord en dus de speerpunten voor het gemeentelijke beleid voorstellen,” voegt Bert Cauwenberg hier nog aan toe.

Samen met Dorpslijst Sander zorgde N-VA de voorbije zes jaar onder andere voor de integratie van het OCMW met het gemeentebestuur, een nieuwe personeelsstructuur, de renovatie van het gemeentehuis en van cultuurhuis Altena en de heraanleg van de Edegemsesteenweg. Vanaf 2018 worden onder meer de inspanningen voor de aanleg van fiets- en voetpaden en van wegenwerken nog sterk opgevoerd, zoals o.a. in de Ooststatiestraat, Hofstraat en Beemdenlaan in het centrum, verschillende straten rond de Pronkwijk in Kontich Kazerne en de Mechelsesteenweg.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is