Minister Weyts investeert ruim € 835 000 in Kontichse schoolgebouwen

Op 20 december 2019, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur, Jeugd, Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert in totaal € 835 359,31 in schoolgebouwen in Kontich. “Deze investering is heel welkom”, zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA). “Vlak voor Kerst is dit heel goed nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten van het Sint Jozef- en het Altena instituut.”

Wie wil investeren in onderwijskwaliteit, moet ook investeren in de kwaliteit van de gebouwen van ons onderwijs. Dat is precies wat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) doet.

Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 835 359,31 in twee scholen in Kontich. Dankzij die financiële steun van de Vlaamse Overheid kan het Sint Jozefinstituut een oud schoolgebouw vervangen door een nieuwbouw en de speelplaatsen uitbreiden en heraanleggen. Anderzijds ontvangt het Altena instituut steun voor verbouwings- en omgevingswerken.

“Hier is echt nood aan”, voegt Bart Seldeslachts (N-VA) toe. “Deze scholen doen fantastisch werk, maar kunnen deze stevige financiële impuls zeer goed gebruiken. Het is ook goed nieuws voor de hele gemeente”.

In totaal voorziet minister Weyts deze regeerperiode maar liefst een half miljard euro voor schoolgebouwen. “N-VA Kontich-Waarloos is heel blij dat de minister ook denkt aan onze Kontichse scholen”, besluit Bart Seldeslachts.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is