Gemeenteraad november 2017

Kracht van Verandering & de Verandering Werkt - in Kontich !

Vanavond o.a. voor u beslist op de gemeenteraad:

  • Heraanleg Nieuwstraat, Schoolstraat en Schuttershofstraat: een nieuw woonerf, in ons dorpscentrum. Voor een veilige schoolomgeving, meer groen, verkeersremmend (om de zone 30 af te dwingen) en aandacht voor parkeermogelijkheden.
  • Heraanleg en rioleringswerken Beemdenlaan en Holle Eikaard: ook hier aandacht voor parkeersmogelijkheden, maar vooral: voor het eerst is er een structurele investering om de waterproblematiek voor dit gebied aan te pakken. Een gescheiden, heel ruim rioleringsstelsel en eindelijk: een ontsluiting langs de supermarktsite naar de N1. 
  • Voor alle Kontichse burgers die met de vele wegenwerken en i.h.b. rioleringswerken worden geconfronteerd: N-VA vindt het niet correct dat de belastingbetalende burgers de keuring van hun verplichte regenwaterafkoppeling moeten betalen. Daarom is er beslist om, uit het budget van RioLink, deze keuring terug te laten betalen.
  • Idem voor de kosten van dergelijke afkoppelingen. N-VA vindt dat wij de burgers maximaal moeten steunen in deze kosten, wat leidt tot een gemeentelijke subsidie van 100 % (alle kosten dus) met een maximum van € 1000. Dit is het meeste van alle gemeenten!

Op het einde van deze gemeenteraad kondigde gewaardeerd en jongste fractielid Thomas Aerts aan dat hij naar Lier verhuist. Wij wensen Thomas te danken voor zijn inzet voor de gemeenteraad, partij en Kontichse burgers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is