Brandweerzones Antwerpen en Rand gaan nauwer samenwerken

Op 20 oktober 2017, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Financiën, Gemeentebestuur, Veiligheid


De brandweerzone Antwerpen zal in de toekomst vaker ingeschakeld worden in randgemeenten. Omgekeerd zullen bij specifieke incidenten brandweerlui van de zone Rand, die de gemeenten in de Antwerpse rand van Boom tot Essen omvat, ingeschakeld kunnen worden in de stad Antwerpen. De brandweerzone Antwerpen bestaat volledig uit beroepskrachten. In de ...

De brandweerzone Antwerpen zal in de toekomst vaker ingeschakeld worden in randgemeenten. Omgekeerd zullen bij specifieke incidenten brandweerlui van de zone Rand, die de gemeenten in de Antwerpse rand van Boom tot Essen omvat, ingeschakeld kunnen worden in de stad Antwerpen.

De brandweerzone Antwerpen bestaat volledig uit beroepskrachten. In de zone Rand wordt met veel vrijwilligers gewerkt. “Dat heeft als groot voordeel dat op korte termijn veel mensen ingezet kunnen worden, bijvoorbeeld bij stormweer”, luidt het.

“Door deze samenwerking kan Antwerpen altijd rekenen op bijstand bij grote wateroverlast en industriële incidenten”, zegt een tevreden burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Ook zijn partijgenoot Bart ­Seldeslachts, Kontichs burgemeester en voorzitter van de brandweerzone Rand, reageert tevreden op de nauwere samenwerking: “Door samen te werken, kunnen we de schaalvoordelen nog meer benutten.” (sare, GVA)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is