Kerstdrink

Op 31 december 2012, over deze onderwerpen: Afdelingswerking

Beste mensen,

Als interim voorzitter van Kontich Waarloos ben ik bijzonder blij jullie vandaag hier in naam van ons bestuur te verwelkomen op onze Kerstdrink .

Een welkom aan al onze leden en sympathisanten maar zeker ook aan de mensen van onze coalitiepartner Dorpslijst Sander.

Je moet toch toegeven dat het van een zekere moed getuigd om een Kerstdrink te organiseren op een dag dat het einde van de wereld aangekondigd is. Maar ik had eerst het idee dat de Mayas een zware rekenfout gemaakt hadden.  Voor sommige mensen, zeker hier in Kontich, is hun wereld geëindigd op 14/10, of   finaal op 02/01.

Dus ergens daar tussenin is  eigenlijk nog niet zo slecht gerekend voor een kalender die opgesteld in 3.114 voor Christus van onze jaartelling zonder enige hulp van laptop, Ipads of andere tablets.

Ik ben even gaan spieken bij Wikipedia en daar wordt dit gebeuren omschreven als:
“Het 2012-fenomeen verwijst naar het verschijnsel dat in veel populaire esoterische en pseudowetenschappelijke theorieën het jaar 2012 een grote rol speelt. Veel van zulke theorieën gaan ervan uit dat er in 2012 een grote verandering zal plaatsvinden in het bewustzijn van de mensheid.”
Misschien is dit mondiaal of een regionaal fenomeen, maar je kan niet ontkennen dat dit, zich in Kontich Waarloos gemanifesteerd heeft. Daar is in 2012  duidelijk gekozen voor verandering.

Ze hebben niet alleen het einde van één tijdperk voorspeld, maar ook het begin van een volledig nieuw.

Straffe gasten toch die Mayas. Maar wat zij niet konden voorspellen is,  hoe de nieuwe coalitie in Kontich er zou uitzien.

En is het is duidelijk dat wij met Sander hebben wij gekozen voor een partner  om echt  het verschil te kunnen maken, om die gevraagde verandering te realiseren.
 
Geen vastgeroeste afspraken, maar doordacht veranderen.

De laatste weken is er enorm hard gewerkt door een groot aantal mensen,  onder leiding van onze schepenen en toekomstig burgemeester en is er,  met een beleidsakkoord, dat deze week goedgekeurd is door beide besturen, de basis gelegd voor een goede start in 2013.

Het is een zeer intense periode geweest, maar ik heb persoonlijk genoten van het enthousiasme en het professionalisme waarmee deze ploeg van beide partijen aan de slag is gegaan.
Voor mij kan het niet anders, dit wordt een succes

Ik wil nu dan ook graag het woord geven aan een aantal mensen van deze nieuwe ploeg en dat is in de eerste plaats natuurlijk onze toekomstige burgemeester, Erik Jacobs.

Ik wens jullie hier allemaal nog een heel aangename avond. Maak van de gelegenheid gebruik om met onze politieke mandatarissen te spreken. Ik wens jullie verder prettige feestdagen en heel goede start in 2013.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is