600.000 euro voor fietspaden

Op 23 december 2015, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur, Mobiliteit

Schepen van Mobiliteit Willem Wevers (N-VA) heeft van het gemeentebestuur voor het komende jaar 600.000 euro ter beschikking gekregen voor verbetering van het fietswegennet in Kontich.

Rond 1 maart starten de werken voor het aanleggen van fietspaden in de Keizershoek, tussen de brug van de E19 en de Expresweg N171. Het aanpakken van de fietspaden in de Ooststatiestraat, tussen de Kauwlei en de N1, is een prioritaire opdracht. "Die liggen er heel hobbelig bij en we krijgen er veel klachten over", zegt Wevers. De dalstenen worden voor een groot deel vervangen door klinkers. Op sommige plaatsen waar er bomen staan, komt er asfalt.

De bestaande fietspaden in de Edegemsesteenweg worden samen met de rijbaan heraangelegd, wat heel dringend nodig is. Ook de Villermontstraat krijgt een fietspad.

In het najaar van 2016 of in het voorjaar van 2017 wordt er gestart met het aanleggen van een tweede fietspad aan de overzijde van het bestaande fietspad in de Ooststatiestraat, tussen de Kauwlei en het spoorwegstation.

Het Laatste Nieuws uit Kontich - CML

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is